terça-feira, 6 de dezembro de 2016

Contribuição 55

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What Do We Eat On Christmas Eve And On Christmas Day Here In Portugal

Traditionally, the Christmas Eve (known as “Consoada” a word that comes from the Latin word Consolare (“to comfort”) supper consists of abstaining from meat dishes.
Most of the families eat salted codfish with boiled potatoes and  vegetables, adding olive oil and vinegar or lemon juice, but in some parts of Portugal the tradition is to eat boiled octopus

bacalhau.

On Christmas the tradition is nowadays to eat roasted turkey with French Fries and roasted chestnuts but in some regions people eat roasted lamb or goat.
Portugal has a huge tradition in pastries and desserts and  amongst many others you can eat:

Bolo Rei, made with flour, eggs, sugar, Oporto wine, candied and dried fruits, etc

bolorei

Filhós (also known as Filhozes or Filhoses) – Depending on the region they may be thin or fluffy pieces of a fried dough made of eggs, honey, orange, lemon, flour, tea, sprinkled or not with icing sugar or cinnamon

Azevias – A fried thin dough filled with a sweet cream that can be or chickpea or sweet potato with sugar and cinnamon

azevias

Tronco de Natal – It resembles a tree´s trunk and it´s filled with chocolate

Sonhos – an orange flavoured fried yeast dough, powdered with icing sugar

Velhoses – Similar to sonhos but made with pumpkin

Broas – There are dozens of recipes but flour, sugar, honey, cinnamon, olive oil and almonds are the main ingredientes

Arroz Doce – made with rice, eggs, milk, sugar, butter, cinnamon

arroz-doce

Aletria – Similar to Arroz Doce, but with vermicelli instead of rice.

And on your country what do you eat?

Tradução ( super livre - Em Inglês explico a composição dos doces, algo que me dispenso de fazer em Português)

O Que É Que Os Portugueses Comem Na Véspera De Natal E No Dia De Natal

Na véspera de Natal, a denominada Consoada (palavra que deriva do latim Consolare  cujo significado é "conforto") a carne está ausente sendo o bacalhau com batatas e vegetais o alimento mais comum no meu país, embora em certas zonas o bacalhau (regado com azeite e vinagre ou sumo de limão) seja substituído por polvo.

Hoje em dia o peru assado na companhia de batatas fritas e castanhas é a refeição principal do dia de Natal, embora em certas zonas se coma borrego ou cabrito igualmente assados.

Portugal é famoso pela sua pastelaria e doçaria e entre muitas outras delícias encontramos nesta época iguarias como:

Bolo Rei

Filhós (também conhecidas como Filhoses ou Filhozes)

Azevias

Tronco de Natal

Sonhos

Velhozes

Broas

Arroz Doce

Aletria

E no seu país qual é a tradição gastronómica ?






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